Op zaterdag 27 april, Koningsdag, zijn wij geopend tussen 9 en 10 uur.

Een auto huren voor een roadtrip? Dit zijn onze tips

auto huren roadtrip

Wilt u ook de onafhankelijkheid voelen van reizen met een auto? Wilt u daarom een roadtrip maken door Europa? Europa heeft veel te bieden en sommige plekken kunt u alleen met de auto bereiken. We snappen dat u geen zorgen wilt hebben over uw eigen auto. Daarom kunt u bij Adrem Utrecht een auto huren voor uw roadtrip. Voor elke bestemming hebben wij de geschikte auto. Wat zijn echter de voordelen van een roadtrip in een huurauto en waaraan moet u denken? Deze vragen en meer zullen in dit artikel aan bod komen.

Een unieke roadtrip door Europa door uw auto te huren

Het Europese landschap bestaat uit verschillende gebieden: van heel bergachtig tot een vlakke kustlijn. Voor de onherbergzamere gebieden is het vrijwel onmogelijk om met een bus of trein op uw plek van bestemming aan te komen, terwijl deze plekken juist die unieke ervaring bieden aan een reiziger. Of u nu solo reist, met zijn tweeën of met een hele groep: het huren van een auto voor uw roadtrip is the way to go.

auto huren roadtrip

Voordelen van een auto huren voor uw roadtrip

Waarom zou u nu een auto huren voor uw roadtrip in plaats van met uw eigen auto te rijden? Een roadtrip kan ten eerste leiden tot aanzienlijke slijtage aan uw eigen auto door alle kilometers die u aflegt, zoals bandenslijtage, olieverversingen en algemene mechanische slijtage. Door een auto te huren, vermijdt u deze extra kosten en houdt u uw eigen auto in betere staat voor dagelijks gebruik. Bovendien, als u slechts een kleine auto slechts heeft, dan kan het huren van een groter vervoersmiddel een uitkomst bieden. Zo heeft u dan geen stress over welke bagage wel en niet mee kan op uw reis en u zit comfortabel onderweg. Ook als u thuis geen auto heeft of deze tijdelijk niet te gebruiken is, dan kunt u alsnog uw roadtrip laten doorgaan door het huren van een degelijke huurauto. Dit is goedkoper dan voor deze reis alleen een compleet nieuwe auto te kopen.

 

Waar moet u aan denken?

Bij het huren van een auto met een buitenlandse reisbestemming, moet u wel aan een aantal zaken denken voor u op reis gaat:

  • Controleer of u in het bezit bent van een geldige ID. Niet in alle landen is het rijbewijs een geldig identificatiebewijs, dus zorgt u ook voor een paspoort of identificatiekaart.
  • Hou rekening met eventuele milieuzones en tolwegen in de landen die u gaat bezoeken. Sommige steden hebben milieuzones waar u alleen mag rijden als u een speciale vergunning hebt of als uw voertuig aan bepaalde milieunormen
  • Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de verkeersregels en -voorschriften in de landen die u gaat bezoeken. Dit omvat snelheidslimieten, verkeersborden en andere lokale regels die kunnen verschillen van wat u gewend bent.
  • Noteer de noodnummers voor elk land dat u bezoekt, samen met het nummer van Adrem Utrecht. Zorg ervoor dat u weet wat u moet doen in geval van pech of een ongeval.

roadtrip busje huren

Een roadtrip busje huren voor een grotere groep reizigers

Wanneer u met een groot gezin of met een vriendengroep op vakantie wilt gaan, dan kunt u ook een personenbusje huren. Bij Adrem Utrecht vindt u personenbussen die maar liefst ruimte bieden aan negen personen plus bagage. In de verlengde 9-persoonsbus heeft u daarbij nog meer ruimte voor net wat extra bagage. In vergelijking met het gebruik van meerdere individuele auto’s kan het huren van een personenbus vaak kostenefficiënter zijn, vooral als u de kosten deelt onder alle passagiers. Reizen in een personenbus biedt daarnaast de mogelijkheid voor een gedeelde ervaring, waarbij passagiers samen kunnen praten, spelletjes spelen of gewoon genieten van elkaars gezelschap gedurende de roadtrip.

Een huurauto voor uw roadtrip

Voor een personenauto bent u bij ons ook aan het goede adres. Wij hebben compacte auto’s voor soloreizigers of kleine groepen. We hebben bovendien comfortauto’s die ruimte bieden aan maximaal vijf personen. De comfortauto’s hebben vijf deuren. Als laatste hebben we de stationwagens voor vijf personen en met veel ruimte voor bagage.

Informatie aanvragen reserveren
Stuur WhatsApp
Hi! Heb je een vraag? Stel 'm via WhatsApp.