Op zondag 19 mei en maandag 20 mei (1e en 2e pinksterdag) zijn wij geopend tussen 9 en 10 uur.

Een auto leasen zonder BKR: hoe zit dit precies?

Een auto leasen is een manier om een ​​auto te gebruiken zonder deze direct te kopen. In plaats daarvan betaalt u een maandelijks bedrag aan een leasemaatschappij om de auto te kunnen gebruiken gedurende een bepaalde periode. Als u op zoek bent naar een nieuwe auto, maar worstelt met een negatieve BKR-registratie, kan een auto leasen zonder BKR-check een aantrekkelijke optie zijn. In dit artikel gaan we dieper in op wat deze optie inhoudt en hoe het werkt.

Wat houdt een BKR-registratie in?

Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Een BKR-registratie krijgt u bij leningen vanaf €250 met een looptijd van minimaal een maand. Door deze aantekening wordt er voorkomen dat een persoon te veel geld leent en zo in financieel noodweer komt. Met een BKR-registratie kan het zijn dat u een lagere hypotheek krijgt en meer rente moet betalen, dus het is niet voordelig. Heeft u al een negatieve BKR, dan kan het ook zijn dat u geen lease contract krijgt.

Auto leasen zonder BKR particulier

U kunt bij het afsluiten van een private lease zonder BKR-toetsing kiezen. Er zijn enkele maatschappijen waarbij u zonder BKR kunt leasen. Uw kredietwaardigheid wordt dan op een andere manier getest. Er wordt namelijk gekeken naar uw totale inkomsten en uitgaves. Bovendien wordt er gecontroleerd of u geen betalingsachterstanden heeft. U kunt ook kiezen voor een shortlease, want deze kort lopende leasecontracten hebben geen BKR-registratie nodig. Een andere optie is zakelijk te leasen. Bij een zakelijke lease vindt er geen BKR-check plaats, want de auto staat op naam van het bedrijf en niet op naam van een individu.

leasen zonder bkr

Liever niet leasen?

Heeft u een auto slechts voor geringere tijd nodig? Dan kunt u misschien beter een auto huren in plaats van leasen. Een auto huren is meestal voor een korte periode, variërend van een paar uur tot enkele weken. Het is ideaal voor tijdelijke behoeften zoals vakanties, zakenreizen of speciale gelegenheden. Wanneer u een auto huurt, bent u over het algemeen alleen verantwoordelijk voor het betalen van de huurprijs en eventuele extra kosten zoals brandstof en verzekeringen. Het onderhoud en de administratieve taken blijven meestal bij de verhuurder.

Mag u elke auto leasen zonder BKR registratie?

Wanneer u een leasecontract aangaat zonder BKR-toetsing, dan kunt u niet zomaar naar hartenwens ieder voertuig leasen. Er wordt op een andere manier naar uw kredietwaardigheid gekeken, zodat u toch aan uw maandelijkse betaalverplichtingen kunt voldoen. Op basis van deze alternatieve toetsing kunt u een auto leasen.

Houd hier rekening mee

Kiest u ervoor om een auto te leasen zonder BKR? Houd dan onderstaande tips in gedachten:

  • Bij een auto leasen zonder BKR is het risico van een leasemaatschappij groter, waardoor de rentetarieven hoger kunnen liggen.
  • Neem altijd de voorwaarden van een leasemaatschappij nauwkeurig door. De voorwaarden kunnen namelijk strenger zijn, wanneer een auto geleased wordt zonder BKR-registratie.
  • Kies voor een betrouwbare maatschappij met positieve recensies en goed imago. Kies bijvoorbeeld voor Adrem Utrecht en geniet van onze voordelen bij onze leasecontracten.
Informatie aanvragen reserveren
Stuur WhatsApp
Hi! Heb je een vraag? Stel 'm via WhatsApp.