Op zondag 19 mei en maandag 20 mei (1e en 2e pinksterdag) zijn wij geopend tussen 9 en 10 uur.

Goedkoop en gratis parkeren in Utrecht

auto's geparkeerd

Parkeren kan een uitdaging zijn, vooral in drukke steden zoals Utrecht. Veel mensen zijn op zoek naar goedkope of zelfs gratis parkeermogelijkheden in de stad. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar die het gemakkelijker maken om uw auto veilig en betaalbaar te parkeren in Utrecht. In dit artikel zullen we enkele van de beste opties voor goedkoop of gratis parkeren in Utrecht bespreken.

Waar gratis parkeren in Utrecht?

Gratis parkeren in Utrecht centrum of rondom de binnenstad, de zogenaamde zones A1 en A2, is niet mogelijk. Er geldt altijd betaald parkeren binnen bepaalde tijdsblokken. Op loopafstand van het centrum zijn wel een aantal gratis opties beschikbaar. Deze zogenaamde groene zone ligt circa 10 minuten lopen van Utrecht Centraal Station. Waar de groene zones liggen, kunt u altijd checken op smart parking apps op uw smartphone.

Wat kost parkeren in Utrecht?

Er zijn drie parkeerzones in Utrecht. Het centrum wordt gevormd door zone A1. Hier geldt betaald parkeren tussen 7 uur in de ochtend en 1 uur in de nacht. Gemiddeld bedragen de kosten om te parkeren hier €5,53 per uur. Direct rondom de binnenstad vindt u zone A2. Hier betaalt u van 9 uur ’s ochtends tot 11 uur in de avond gemiddeld €4,27 per uur. De derde zone B1 ligt verder van het centrum en hier kunt u het goedkoopst parkeren voor gemiddeld €3,03 per uur en dagelijks van 9 tot 21 uur.

Waar goedkoop parkeren in Utrecht?

Een goedkoop alternatief om te parkeren, zijn de transferia oftewel de P+R-locaties. Deze Parkeer + Reizen terreinen liggen in de buitenwijken van Utrecht. Voor een vast tarief kunt u de auto goedkoop parkeren en kunt u met het openbaar vervoer uw reis verder vervolgen naar de Domstad. Anno 2023 is de prijs €6 voor de hele dag parkeren en openbaar vervoer. Met dit parkeerticket kunt u met de tram of bus naar het centrum.

Bekende transferia in Utrecht

Utrecht heeft een aantal bekende P+R parkeerterreinen, waar u veilig uw auto kwijt kunt. Hieronder volgen ze:

  • Berlijnplein met 620 plekken om te parkeren
  • Papendorp met 750 parkeerplekken
  • Science Park met 500 parkeerplaatsen
  • Westraven met 1383 plaatsen om te parkeren

Gratis parkeren in Utrecht op zondag?

Op zondag kunt u binnen bepaalde tijdsblokken ook niet gratis parkeren in het centrum van Utrecht. Betaald parkeren geldt dan van 12-18 uur. In andere delen van Utrecht geldt dan wel gratis parkeren. Het is daarom aan te raden om de parkeerborden zorgvuldig te controleren om te weten wanneer en waar gratis parkeren is toegestaan. Dit kan een handige optie zijn als u van plan bent om de stad ’s avonds te bezoeken of in het weekend.

Parkeren in Utrecht gratis op feestdagen?

Op sommige feestdagen parkeert u in heel Utrecht wel gratis. Dit geldt op onderstaande feestdagen:

  • Eerste kerstdag
  • Nieuwjaar
  • Eerste paasdag
  • Eerste pinksterdag

Op tweede kerstdag, tweede paasdag, tweede pinksterdag en Hemelvaartsdag geldt dat in de binnenstad betaald moet worden van 12-18 uur. Op Koningsdag geldt weer een andere situatie vanwege de festiviteiten. Vanaf 26-4 om 15 uur mag u helemaal niet meer de auto neerzetten in het vrijmarktgebied. Het centrum wordt dan volledig autovrij.

In Utrecht gratis parkeren bij auto huren?

Wanneer u bij Adrem Utrecht een auto huurt, kunt u uw eigen voertuig gratis parkeren op ons eigen parkeerterrein. Ons parkeerterrein is zeer centraal gelegen tegenover de bekende Jaarbeurs. Lees in dit artikel meer over een auto huren in Utrecht zonder aftanken. Wilt u meer weten over het hoe en wat van een auto huren bij Adrem Utrecht? Naast personenauto’s verhuren wij ook kwalitatieve personenbussen. Lees hier meer over een personenbus huren in Utrecht.

Meer weten over groen en duurzaam rijden? Klik dan hier!

Informatie aanvragen reserveren
Stuur WhatsApp
Hi! Heb je een vraag? Stel 'm via WhatsApp.