Op zondag 19 mei en maandag 20 mei (1e en 2e pinksterdag) zijn wij geopend tussen 9 en 10 uur.

Auto huren voor vakantie: dit moet u weten

auto huren voor vakantie

Vakanties zijn er om van te genieten en wat is een betere manier om dat te doen dan door de vrijheid van een gehuurde auto te ervaren? Een auto huren voor uw vakantie is een van de populairste manieren geworden om een land te verkennen. In deze blog zullen we dieper op dit onderwerp ingaan, zodat u op de hoogte bent van de dingen die u bij een auto huren niet over het hoofd mag zien.

Voordelen van een auto huren voor vakantie

Veel mensen denken wellicht dat een auto huren tijdens een vakantie een flinke investering is, maar u bespaart ook geld. Als u namelijk van plan bent veel te zien en excursies te boeken, dan is het vaak fijn om met eigen vervoer te reizen en zo kosten te besparen op een ophaaldienst of het openbaar vervoer. Dat is ook meteen een tweede voordeel: u bent een stuk flexibeler met een auto. U kunt gaan en staan waar u wilt en wanneer u wilt. Bovendien komt u met een auto op plekken, waar het openbaar vervoer niet kan komen. Hierdoor komt u soms op onverwacht mooie locaties. Een laatste voordeel is tijdsbesparing. Doordat u vrij bent om te gaan, wanneer u wilt, kunt u ook veel dingen zien in een korte tijd.

Let op voorwaarden verhuurder

Wanneer u van plan bent een auto te huren voor een vakantie is het heel belangrijk dat u de voorwaarden van de verhuurder goed in acht neemt om onaangename verrassingen te voorkomen. Er gelden namelijk voorwaarden met betrekking tot uw rijbewijs en leeftijd, die per autoverhuurder kunnen verschillen. Bovendien zijn er vaak andere voorwaarden.

auto huren voor vakantie

Meerdere bestuurders?

Er kunnen ook voorwaarden verbonden zijn aan de hoeveelheid mensen die de auto mogen besturen. Een tweede bestuurder kan toegevoegd worden aan het huurcontract, maar daar tellen veel autoverhuurders een extra toeslag voor.

Aftanken?

De autohuurbedrijven hebben verscheidene tankopties. Sommige autoverhuurders leveren volle tanks bij het afhalen van de huurauto en wensen de auto’s met lege tank terug te krijgen. Bij Adrem kunt u voordelig huren zonder af te hoeven tanken. Lees in dit artikel meer over de voordelen hiervan. Andere verhuurmaatschappijen werken met een full/full policy. Dan krijgt u de auto met volle tank en zo levert u die ook in.

Auto huren vakantie: welke auto?

Wanneer u een auto gaat huren voor op vakantie of een roadtrip, dan wilt u wel de juiste wagen vinden. Ten eerste moet u daarom ermee rekening houden in welke omstandigheden u met de auto rijdt. Dat wil zeggen dat als u veel door bergachtig gebied rijdt u een andere auto nodig heeft dan wanneer u alleen in grote steden zult vertoeven. Lees hier meer over een 9-persoonsbusje te huren voor wintersport.

Een tweede factor waar u rekening mee dient te houden, is welke auto u wilt besturen. Kiest u voor een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat? Een grote auto huren voor een vakantie is ook aan te raden, want u neemt extra bagage mee en wilt natuurlijk ook comfortabel reizen. En als laatste: maak een keuze voor welke motor u wilt rijden. Kiest u voor een traditionele benzine motor of liever een elektrische motor? Bij Adrem heeft u de keuze uit meerdere auto’s en busjes, die geschikt zijn voor vakantiedoeleinden. Zo vindt u vast het voertuig dat bij uw wensen past.

Auto huren voor vakantie naar buitenland?

Wanneer u een auto wilt huren voor een vakantie naar het buitenland, moet u in gedachten houden dat u soms niet met de gehuurde auto de grens over mag. Of wanneer u lokaal in een ander land de auto huurt, mag u vaak ook geen grensoverschrijdende tripjes maken.

Let op bij afhalen auto

Er zijn een aantal zaken waarop u moet letten, wanneer u de huurauto op locatie afhaalt. Ten eerste moet u kijken of u de auto krijgt, waarvoor u gevraagd heeft. Vaak krijgt u namelijk een groter voertuig, maar wees dan er zeker van dat u geen toeslag moet betalen hiervoor. Lees ook het contract goed na of alle data kloppen en uw gegevens er goed bijstaan. Bekijk de auto ook voor u hem accepteert en maak foto’s van de staat van de auto, zodat bijvoorbeeld al aanwezige schade aangetoond kan worden.

In Nederland huren of buitenland?

Het is natuurlijk afhankelijk van waar uw vakantie heen gaat, maar het is handiger om thuis een auto te huren voor uw vakantie. Lokaal kunt u ook huren, maar lokale verhuurbedrijven spreken vaak de taal niet wat voorwaarden vergelijken een stuk ingewikkelder maakt. Thuis kunt u rustiger prijzen vergelijken en u bent bij vertrek zeker van een huurauto. Bekijk hier het aanbod van huurauto’s bij Adrem Utrecht. Bij Adrem hoeft u geen rekening te houden met de aanschaf van een creditcard, want bij ons betaalt u de gereden kilometers op andere manieren. Dit is goedkoper voor u, want er komen geen transactiekosten om de hoek kijken. Voor uw gehuurde vakantieauto of -busje betaalt u bovendien per gereden kilometer; zo betaalt u nooit teveel!

Informatie aanvragen reserveren
Stuur WhatsApp
Hi! Heb je een vraag? Stel 'm via WhatsApp.