Op zondag 19 mei en maandag 20 mei (1e en 2e pinksterdag) zijn wij geopend tussen 9 en 10 uur.

Wat is de minimale en maximale leeftijd bij een auto huren?

Vrouw met autosleutels minimale leeftijd auto huren

Bij een auto huren speelt leeftijd een cruciale rol. Zowel jonge als oudere bestuurders kunnen te maken krijgen met specifieke eisen en beperkingen die door verhuurbedrijven worden opgelegd. In dit artikel bekijken we daarom eens wat de gemiddelde minimum en maximum leeftijd is bij autoverhuur in Nederland. Wanneer u een auto huurt om op een roadtrip te gaan in het buitenland, gelden er weer andere leeftijden dan in ons eigen land. Houd hier rekening mee.

 

Verschil tussen toegestane leeftijden

Er is een verschil per autoverhuurbedrijf welke minimum en maximum leeftijden gehanteerd worden. Dit wordt bij ons bepaald door de verzekeringsvoorwaarden van Adrem Utrecht. Aan die gestelde leeftijden moeten we ons helaas houden. We bepalen deze leeftijden dus niet zelf; dit doet onze verzekeraar.

 

Hoe oud moet u zijn om een auto te huren?

Vanaf welke leeftijd mag u nu een auto huren? Over het algemeen geldt in Nederland dat de minimumleeftijd 25 jaar oud is. Dit kan dus per autoverhuurbedrijf en zelfs per voertuig verschillen. Bij Adrem Utrecht moet de minimale leeftijd van de huurder 21 zijn, daarnaast moet hij/zij al langer dan 1 jaar een rijbewijs in bezit hebben. Wanneer u bij Adrem Utrecht een reservering doet voor een personenauto of busje, dan vragen wij bij het reserveringsformulier om uw geboortedatum. Bekijk onze huurvoorwaarden goed om de regels te zien die wij voor die specifieke huurauto hanteren.

 

Kunt u bij een auto huren de leeftijd verlagen?

Het is veelal toegestaan om de minimumleeftijd te verlagen van 25 naar 19 á 21 jaar. Dat kunt u met de Jonge Bestuurder service doen, die het mogelijk maakt om vooraf in een all-inclusive huursom de leeftijdsverlaging te regelen en betalen. Is deze dienst niet beschikbaar, dan kunt u ook ter plaatse een toeslag betalen. Dit is wel vaker duurder. Staat er niks in onze huurvoorwaarden, dan is het voor dat voertuig niet mogelijk om de leeftijd te verlagen.

 

Auto huren bij 18 jaar

De minimumleeftijd en maximumleeftijd bij autoverhuur kunnen per maatschappij en per land verschillen. Als u op vakantie gaat, is dit wel iets waar u rekening mee moet houden. Zo kunt u in sommige landen bij een leeftijd onder de 21 jaar al een auto huren. Wel is dan een voorwaarde dat u al een x aantal jaar in het bezit bent van uw rijbewijs en dat u meer betaalt voor de huurauto. In landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland kunt u zelf al een auto huren vanaf 18 jaar. Dit geldt wel voor slechts een aantal kleinere auto’s.

 

Tijdens huurperiode bereikt u minimumleeftijd

Wanneer u tijdens uw huurperiode jarig bent en uw minimumleeftijd dan bereikt, verandert er helaas niks. U dient de minimale leeftijd te hebben op het moment dat u de auto komt ophalen en dus uw huurcontract ondertekent. Op dat moment gaan immers ook de verzekeringsvoorwaarden in.

 

Minimumleeftijd ook voor tweede bestuurder?

Voor een extra bestuurder geldt ook de minimumleeftijd. Wanneer de extra bestuurder de leeftijd wil verlagen, kan dat ook. U betaalt dan naast de toeslag voor het toevoegen van een extra bestuurder ook een toeslag om de leeftijd van die tweede bestuurder te verlagen.

 

Na welke leeftijd mag u niet meer huren?

Er wordt veelal ook een maximale leeftijd gehanteerd bij autoverhuur, hoewel dat minder voorkomt dan een minimumleeftijd. Deze maximumleeftijd wordt eveneens bepaald door onze verzekeringsvoorwaarden. Hiervan kan niet afgeweken worden. De maximale leeftijd vindt u terug in de huurvoorwaarden van een voertuig. In deze voorwaarden staat ook beschreven hoe hoog de maximumleeftijd kan zijn en hoeveel de toeslag hiervoor zou zijn.

 

Informatie aanvragen reserveren
Stuur WhatsApp
Hi! Heb je een vraag? Stel 'm via WhatsApp.